MP Grand Prix

AlfamerViite:S403

Hinta:
29,90 €
Varasto:
Varastossa


Toimituskulut: 3,90€
Ilmainen toimitus yli 50€ tilauksille
Kuljetuspalvelu: Posti / Matkahuolto

Test

Kuvaus

Kirjassa käydään läpi Grand Prix -sarjan suurimmat muutokset eri vuosikymmenten ajalta. Pääosassa ovat kuljettajat. He kertovat lajin kehittymisestä ja siitä, mikä veti kuljettajia menneiden vuosikymmenten vaarallisille katuradoille riskeeraamaan henkensäkin. Lukuisat ratamoottoripyöräilyn maailmantähdet kertovat myös, mikä on ollut heidän menestyksensä salaisuus.

Keskeistä kirjassa on suomalaisnäkökulma. Lajin MM-sarjan historiaa kuvataan sisäpiiristä käsin. Monet värikkäätkin suomalaistapahtumat tulevat julkisuuteen ensimmäistä kertaa. Mukana ovat kotimaiset kuljettajat Jarno Saarisesta alkaen, ja onhan suomalaisia ollut myös GP-sarjan tekniikan avainpaikoilla ja taustahenkilöinä eri rooleissa.

Ratamoottoripyöräilyn Grand Prix -sarjan historiassa on ollut suomalaisittain muutamia merkittäviä ajanjaksoja. Suomi toimi GP-kilpailujen järjestäjänä vuosina 1962-1982. Suomen huippukausi ratamoottoripyöräilyn ylimmässä sarjassa oli 1970-luvun alkupuolella. Kuljettajamme olivat silloin lajin ehdotonta huippua, ja RR oli kansainvälisesti Suomen moottoriurheilun ykköslaji. Toinen suomalaisittain vahva jakso tuli 2000-luvulla, kun suomalaistalli nousi merkittävään asemaan Grand Prix -sarjassa. Myös kuljettajapuolella siniristilippu nousi useasti salkoon voiton kunniaksi.

Tuotetiedot

Tuotetiedot

Saatat myös pitää

Viimeksi katsottu