Mopoja ja Jopoja
Mopoja ja Jopoja
  • Mopoja ja Jopoja

Mopoja ja Jopoja

S412
32,50 €
Sisältää alv:n
Määrä
VARASTOSSA, TOIMITUSAIKA 1-3 VRK

Kuvaus

Helkaman ensimmäinen, vuonna 1956 laajempaan myyntiin tullut mopedimalli oli Hopeasauma E2 MOPO. MOPO-mallinimi oli niin naseva, että se vakiintui yleisesti suomen kieleen tarkoittamaan moottoripolkupyörää eli mopedia. Vajaat kymmenen vuotta myöhemmin Helkama esitteli hyvin suosituksi tulleen jokamiehen polkupyörän eli JOPOn. Kirja esittelee Helkaman kaksipyörätuotantoa Hangon polkupyörätehtaan perustamisesta vuonna 1953 aina siihen asti, kun viimeinen mopedi eli Helkama AX valmistui Hangossa. Kirja on suunnattu lähinnä veteraaniajoneuvojen harrastajille. 


Jo aiemmin on Alfamer julkaissut teokset kahden suurimman kotimaisen mopotehtaan, Tunturin ja Soliferin, tuotannosta. Helkama oli kolmas suuri kotimainen valmistaja. Omaan teolliseen tuotantoon loi pohjan Helkaman toimiminen vuosikymmenien ajan polkupyöräkaupassa. Helkamalla kehiteltiin sekä mopedi- että polkupyöräpuolella omaperäisiä malleja, joilla pyrittiin jopa vientimarkkinoille. Helkama-yhtiöiden harjoittamaa moottoripyöräkauppaakin kirjassa sivutaan.

Kirjassa käsitellään Helkaman kaksipyörätuotantoa vuosimalleittain, mikä helpottaa oman Helkama-veteraanin iän määrittämisessä. Ohjeita annetaan myös Helkama-veteraanimopedin tai -polkupyörän entisöintiin. Liiteosassa on numerotietoa ja mm. Helkaman käyttämien moottoreiden räjäytyskuvia ym.

Tuotetiedot
Alfamer
S412

Lisätiedot

Kirjailija
Jussi Muotiala
Kustantamo
Alfamer
ISBN
978-952-472-332-9
Vuosi
2022
Kieli
Suomi
Tuotekoodi
S412
16 muuta tuotetta samassa kategoriassa: